Sällskapet Stupa är en ideell förening för historiskt intresse

Föreningen grundades 2001 i Örebro, av och för personer med intresse för historia. Bland de aktiviteter som Stupa deltagit i kan nämnas vakttjänst på medeltidsmarknader och -evenemang, tornerspel, eldshower, brädspelskonvent, kurser i historiska hantverk, resor till historiskt intressanta platser, m.m. I september 2011 anordnades ett tioårsjubileum i form av ett gästabud.

Sällskapet Stupa är idag en relativt liten förening, med den följd att många av dess tidigare aktiviteter lagts på is i brist på drivande krafter. Men vi tar nya tag och hoppas att 2013 blir ett år av förnyad aktivitet och leklusta!

Aktivitetsplanering för 2014

Aktiviteter som vi hoppas kunna genomföra under 2014 är bland annat:

  • Pyssel- och sömnadsdagar
  • Valborgsmässofirande på historiskt vis
  • Kurs i att bygga masker till levande rollspel eller liknande tillställningar
  • Smideskvällar
  • Medeltida musicerande 
  • Fototurnéer och besök till historiska platser

Upphovsrätt och personuppgifter

Sällskapet Stupa, stupa.se, föreningens vapensköld samt samtliga bilder på stupa.se är upphovsrättsligt skyddade i enlighet med Sveriges lag. De bilder som förekommer på stupa.se är tagna under tidigare arrangemang där Stupa har deltagit. Det kan förekomma att personerna på korten ej längre är medlemmar i föreningen. Finns du med på någon av bilderna men inte (längre) ger ditt medgivande till att bilderna används så ber vi dig vänligen höra av dig till oss på info@stupa.se.