Årsmötet 2014

Söndag 30 mars hölls Sällskapet Stupas årsmöte hos Billy och Sara. 2013 var ett relativt passivt år, men de gånger vi gjorde något, hade vi roligt - och det är ju trots allt det som räknas.

Vi ser fram emot ett mer aktivt 2014 med en mångfald av aktiviteter och spännande upptåg!

Valborgsgästabud

Den 30:e april blir det än en gång valborgsmässofirande hos Johan och Tonje i Lanna, men den här gången slår vi på stort och ställer till med ett gästabud vid majbrasan.

Allt från pajer till lamm har föreslagits på menyn, så skriv upp datumet, ta på dig förklädet och kom och hänge dig åt medeltidens kulinariska mysterier - både i köket och till bords! 

Vårens datum

Måndag 21 april (annandag påsk) - pysseldag. Kom med valfritt pyssel; sömnad, smyckestillverkning, läderhantverk, figurmålning... Allt som är förhållandevis tyst och rent och inte inverkar menligt på övriga deltagares pysslande.

Lördag 26 april - Högan. Kontakta föreningen för mer information.

Onsdag 30 april - valborgsmässoafton. Majbrasa och gästabud hos Johan och Tonje i Lanna.

Lördag 17 maj - Kolbäcks medeltidsmarknad. Vi besöker marknaden i dräkt och tar därefter en fototurné runt några av Västmanlands fornminnen och historiska platser.

Ytterligare några evenemang som kan vara värda att anteckna är medeltidsmarknaderna vid Läckö Slott (20-21 juni), Wadköping (28-29 juni) och Söderköping (29-31 augusti), men Sällskapet Stupa avvaktar ännu med besked om besök till dessa marknader.